Läs mer om RAPSODINE

NATURLIG SKÖNHET

Svensk ekologisk hudvård baserad på svensk, ekologisk och kallpressad rapsolja som lätt tas upp av huden och tillför näringsämnen i form av vitaminer, mineraler och hälsosamma fettsyror. Naturliga produkter mjukgör, återfuktar och vitaliserar Din hud. Storslagenhet i all sin enkelhet!

RAPSODINE vill att människan, naturen och djuren ska vara i samklang och därför är alla deras produkter 100 % veganska.

I sortimentet hittar Du hud- och kroppsvårdsprodukter för hela familjen, allt från ett rikt bassortiment till produkter för att lyxa till Din vardag.

RAPSODINE's strävan är att skapa hudvårdsprodukter som bevarar den naturliga balansen både hos oss människor och vår miljö. Vi använder naturliga, ekologiska och Eco-certifierade råvaror så långt det är möjligt. Alla vegetabiliska oljor vi använder är ekologiska och kallpressade. Det är viktigt för oss att inte använda fler ingredienser är är nödvändigt för att uppnå önskad funktion hos våra produkter.

Familjeägda RAPSODINE har sedan mitten av 50-talet tillverkat produkter för hemmet, familjen och arbetsplatsen. I Mariestad vid Vänerns kust där böljande gula rapsfält möter glittrande vatten har RAPSODINE kommit till och finns där ännu!

Benzoic Acid: Konserveringsmedel

Canola Oil: Rapsolja

Cetearyl Alcohol: Närande fast fettalkohol av kokos

Cetearyl Glucoside: sockerbaserat emulgeringsmedel (kokos och majs)

Dehydroacetic Acid (dehydroättiksyra): antibakteriellt och mycket milt konserveringsmedel

Glycerin: Fuktgivande, fuktighetsbevarande

Helianthus Annuus Seed Oil (solrosolja): vitamin A, D och E, mjukgörande, ger fukt och näring

Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer: Stabiliserar och höjer viskositeten

Isopropyl Myristate: Mjukgörande, förtjockningsmedel

Isostearate: mjukgörare

Laureth-4: Emulgeringsmedel.

Laureth Sulfate: Tvättaktivt ämne

Emulgeringsmedel.

Phenoxyethanol: Miljövänligt konserveringsmedel

Polysorbate 60: Emulgeringsmedel

Retinyl Palmitate: A-vitamin, ökar cellförnyelsen

Rubus Chamaemorus Seed Extract (HJORTRONFRÖOLJA): Essentiella fettsyror & c-vitamin

Squalane: motverkar ålderstecken, skyddar mot skadliga ämnen och fuktförlust

Tocopherol: Vitamin E, antioxidant (mot fria radikaler)=motverkar ålderstecken. Stärkande, anti-inflammatorisk och lugnande

Tocopheryl Acetate: Vitamin E, antioxidant (mot fria radikaler)=motverkar ålderstecken

MARIA ÅKERBERG:Många hudvårdsprodukter ingår glycerin och kollagen som tas från slakteriavfall. Det är oftast omöjligt att se i en ingrediensförteckning om det finns råvaror som tillverkats på det sättet. Om man bortser från den etiska aspekten så har huden i sig ingenting emot animaliska ingredienser. Men eftersom det finns bättre vegetabiliska alternativ, bland annat glycerin utvunnet ur rapsolja, ser vi ingen anledning att tillverka på djurens bekostnad. Vegetabiliska alternativ är dessutom säkra mot BSE (galna kosjukan).

Vinter och torr luft innebär för många en snustorr, stramande hud där nålfina linjer framträder som över en natt. Hos vissa av oss överkompenserar huden yttorrheten med att pumpa ut extra talg, och torr hud med plitor och flottig T-zon är ett faktum. Möt squalane, en av vinterns hjälteingredienser som stöttar och balanserar barriären genom misären – och på sikt bromsar förtida ålderstecken.Squalane är ett fettlösligt ämne som i sin molekylstruktur är mycket likt fuktämnet squalene, som finns naturligt i vår lipidbarriär (den yttersta barriären som skyddar huden mot skadliga ämnen och fuktförlust). Främst finns kroppens squalene i talgen, men halten sjunker ju äldre vi blir. Squalane i hudvård kommer oftast från veganska källor som oliver, vetegroddar eller sockerrör