REKORDERLIGT.NU

Vår affärsidé är att kunna erbjuda Dig som kund fantastiska, miljövänliga produkter som inte belastar vår miljö i onödan.

Ur svårigheter växer möjligheter

Jag heter Anneli Gottfridsson och har sedan 1991 drivit Annelis Hårdesign i Mariestad.

Strax innan jul 2018 drabbades jag av bröstcancer. Angelägen om att något gott skulle komma ur denna livskris, började idén till denna onlinebutik att gro. Jag skulle börja sälja produkter som inte belastar vår natur! Kanske även hjälpa andra att komma till insikt om hur mycket vår konsumtion belastar vår jord !

Jag hade redan tidigare intresserat mig för miljövänliga produkter, men ur svårigheterna stärktes mitt intresse för miljö, hållbarhet och hälsa. Jag ville veta mer om innehållet i de produkter jag använde. Jag ville förändra. Ta ställning !

Jag lärde mig "skillnaden" på naturligt och ekologiskt (det kan Du läsa mer om på STARTSIDAN). Jag började "läsa på" om gifter, cancerframkallande ämnen, hormonstörande ämnen och andra tvivelaktiga ingredienser. DET ÄR EN DJUNGEL KAN JAG BERÄTTA ! Ju mer jag lärde mig, ju mer insåg jag hur mycket jag inte vet och förstår. Detta är som ni förstår en pågående process !

Om produkter jag använde orsakade min cancer får jag nog aldrig veta, men kan jag göra så att intresset för bra miljövänliga produkter ökar, så är jag mer än nöjd !

Det finns också många råvaror som är naturliga, men inte kan vara ekologiska. Exempel är ingredienser som leror, salter och vatten, som är helt naturliga men inte kan kallas ekologiska då de inte odlas.

Med en ekologisk produkt menas en sammansatt produkt, t.ex en oljeblandning, en salva, ett shampoo eller en creme som är naturlig samt helt eller delvis ekologisk.